İstanbul’ da Beyoğlu cadde ve sokaklarında son 20 gündür Balyoz Ekibine ait beyaz bir transit araçla, sivil polisler tarafından trans kadınlara yönelik şiddet uygulaması başlatıldı.
 
Balyoz tarafından oluşan ekip gece gündüz demeden yolda gördüğü trans kadınları cop ve kalın sopalarla döverek zorla araçlara bindiriyor.

Geçtiğimiz günlerde trans kadınlara yapılan bu sistematik transfobik şiddeti, trans birey olan Cansel, Pembe Hayat’a anlattı.

Cansel; “20 gün kadar önce başladı, yolda yürürken gördükleri trans kadınları cop ve kalın sopalar kullanarak beyaz bir transit araca bindiriyorlar, çalışmamızı engellemek adına yapılıyor. Sadece trans bireylere yönelik uygulanan bir şiddet, translar gece veya gündüz dışarı çıkmaya korkuyorlar, markete gitmeye korkuyoruz, bizleri gördükleri yerde şiddet kullanarak araçlarına bindiriyorlar. Polislerden birisinin lakabı “Maraşlı”. Gerçek isimlerini bilmiyoruz, aracın plakasını alamadık, uzaktan-yakından bizi gördükleri yerde saldırıya geçiyorlar.

Hakkımızı savunamıyoruz, Trans kadınlar yapılan bu şiddetten dolayı çok korkuyorlar üzerimizde yoğun bir baskı var sokağa çıkmaya korkar olduk… Kimi, kime şikâyet edeceğimizi şaşırdık. Tamamı-Devamı- PembeHayat.Org



Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.