Eryaman olaylarıyla da gündeme gelen İskitler’de dün gece (18 Ağustos) 22.00 sularında kimliği belirsiz olduğu iddia edilen sayıları yirmi ila otuz erkek ve kadından oluştuğu tahmin edilen saldırganlar İskitler bölgesinde yakaladıkları tüm trans bireyleri linç etmek istedi. Yapılan saldırıda otuz kadar trans birey yaralandı. Araçları tahrip edildi.  İki trans bireyin durumu ağır, E.G. isimli bir trans bireyin burnu kırıldı ve gözünü kaybetme riski altında.

Saldırganlar eylemlerini bir beyaz Şahin, iki BMW ve bir doblo araçla gerçekleştirdi. Polis görevlileri beyaz Şahin marka aracın plakası alınmış olmasına rağmen araç plakasının sahte olduğunu iddia etti.
Örgütlü bir şekilde hareket eden saldırganların bir kısmının aynı zamanda Eryaman olaylarına neden olan çetenin de üyeleri olduğu söyleniyor.

Polisin olaylar karşısındaki pasif tutumu ve olayların yeterince üzerine gitmemesi trans bireylere yönelik benzeri saldırıların artacağına yönelik endişeleri artırıyor.Emniyet teşkilatı ve adalet sistemi faillerin bulunması ve cezasızlıkla ödüllendirilmemesi için azami gayreti göstermek zorundadır. Aksi durum devleti yaşanan zulmün ortağı yapar ve insan haklarına saygılı devlet ilkesi ayaklar altına alınmış olacaktır.

Haber: Pembehayat.org
 http://pembehayat.org/ankara-iskitlerde-trans-bireylere-linc-girisimi

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.