Avrupa Komisyonu`nun Kibris Temsilciligi ile ACCEPT LGBT orgutunun birlikte organize ettigi `LGBT Esitligi: Neden gelecekte ve bugun itibariyle degil? Hemcins iliskilerin yasal olarak duzenlemesi` isimli panel 14 Eylul 2011, 19-21 saatleri arasinda "The EU House (AB Evi)"nde gerceklesecek ( 30 Byron Avenue, Lefkosa).


Uluslararasi LGBT Dernegi (ILGA)`nin Mayis 2011`de yayinlamis oldugu son raporunda, Kibris, 50 Avrupa Konseyi uyesi arasinda en kotu 4., AB uyeleri arasinda da LGBT haklari konusunda en az yasal duzenlemeye sahip  devlet olmustur. 

Diger bircok AB uye devlette var olan ve en temel insan haklari olarak kabul edilen ayrimciliga karsi koruyucu yasalar ile pozitif eylem yasalari malesef Kibris`ta duzenlenmemistir. Hemcins ciftlerin iliskileri ise hala Kibris`ta tanimamaktadir.

Avrupa Komisyonu`nun Kibris Temsilciligi konunun tartisilabilmesi icin Kibris Cumhuriyeti Kamu Denetcisi (Ombudsperson) Eliza Savvides, Bassavcilik adina Theodora Christodoulidou ve ACCEPT orgutu adina Yorgis Regginos`u konusmaci olarak davet etmistir. 


Homofobiye Karsi Inisiyatif Dernegi olarak 14 Eylul 2011 gunu yapilacak olan haftalik toplantimizi panele katilmak icin iptal ediyoruz. Sizleri de panele katilmak icin 6:30`da Ledra Palace Oteli`nin onunde bizlerle bulusup panele katilmaya davet ederiz.

Saygilarimizla,


-- 
Homofobiye Karsi Inisiyatif
Initiative Against Homophobia

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.