Çoğumuzun   Kasımda Aşk Başkadır'daki güzel kadın olarak hatırladığı Charlize Theron; kendisine En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandıran  Cani (Monster- 2003)'deki rolüyle unutulmaz oldu. Eşcinsel, seks işçisi bir seri katilin gerçek yaşam öyküsünü anlatan filmde Theron 18 kilo alıp almış ve olabildiğince çirkin gösterilmişti.

Film 1989-1990 yılları arasında çok sayıda insanı öldürerek, dünyanın ilk kadın seri katili olarak bilinen Aileen Wuornos'un gerçek hikâyesini anlatıyordu.

     En nihayetinde 2017 yapımı Atomic Blonde (Sarışın Bomba) 'da biseküsel  ajan olarak seyrettik; 

Charlize Theron/Aromic Blonde

Konu: MI6 için çalışan gizli ajan Lorraine Broughton aralarında çok değerli bir kişiliğe sahiptir diğer ajanlara göre bir numaralı suikastçidir. Kendine has özellikleri olan Lorraine Broughton çok olağan dışı bir durumdan bile kurtulmayı başarabilir. Soğuk savaş zamanı ona çok ihtiyaç olur ve öldürülen bir ajanın kimler tarafından öldürüldüğünü araştırması ve ajanların bilgilerinin yer aldığı defteri bulmak için göreve çağırılır. Düşmanlar ise onun geleceğinin çoktan haberini almış ve yaşamaması için elinden gelen herşeyi yapmaya çalışacaktır. Lorraine Broughton ise ilk önce av gibi gözüküp sonra avcı olacaktır.


[youtube src="yIUube1pSC0"/]

Bu kez 2018 Tully'de 3 çocuk annesi (Marlo) biseksüel (olduğu iddia edilen) bir kadını canlandırıyor.
Tully


 Konu: 3 çocuk annesi  Marlo; 2 çocuğuyla uğraşmasının yanı sıra yeni bebeği de onu bir hayli yormaktadır. Kız kardeşinin perişan halini gören erkek kardeşi ona yardımcı olması için bir gece dadısı tutar. İlk başta durumu savurganlık olarak gören Marlo, genç dadı hakkında emin olmasa da zamanla düşünceli, sürprizlerle dolu ve bazen de zorlu bir genç kadın olan Tully ile güçlü bir arkadaşlık geliştirir.


[youtube src="QRtBP07gIHY"/] Evet "olduğu iddia edilen" çünkü henüz vizyona girmedi, sadece Sundance'da gösterildi ve izeleyenlerin yorumları (1) (2) bu yönde.  Tully ile olan ilişkisinde üstü kapalı olan bir aşk mı var, yoksa iki kadının dayanışması mı, izleyiciye bırakılmış gibi.


 Semih Şen

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.