Bu afişlerin yapım amaçları tabiki bu değildi, fakat tasarımcılar bunu akıl edemedi mi? Yoksa bu yine eşcinsel-lobinin oyunu muyudu?

jackviolet.tumblr

Batı Virginia Üniversitesi Teknoloji Enstitüsü'nden Tarih Profesörü Melissa Sartore şöyle açıklıyor;



Ekim 1949'da Mao Zedong Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ilan etti. Çin ve Rusya uzun süredir müttefiktiler ve komünist devletler olarak, bu ilişki her iki ülke için de önemliydi.


Çin ve Rusya son derece homofobik iki toplum olmasına rağmen, bu Komünist propaganda posterlerinin tasarımcılarının kazara böyle müthiş sanat yapıtlarını yaratmalarına engel olmadı. Görüntülerde görülen fiziksel yakınlık tabii ki eşcinsel içerikli değildi ve iki komünist kültür arasındaki önemi temsil etmesi gerekiyordu.

Bu afişlerin tasarımcıları, akıl almaz biçimde ne kadar homoerotik olduklarını anlamıyorlardı. Tünel-Vizyonu Rusya ve Çin'deki insanları hayatta kalmak için işbirliği ve yakınlığın vazgeçilmez olduğuna ikna edici olarak gördü, afişler arasında daha büyük siyasi ilişkiyi temsil etmek üzere yapılan fiziksel bağlantılar bulunuyordu. Hem Rusya'da hem de Çin'de eşcinsel hakları için çalışan aktivistler, görüntüleri kendi propaganda kampanyalarında kullanan posterlerde ilham kaynağı olarak görüyor.


jackviolet.tumblr



 ranker.

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.