NewYork, Cambridge Lisesi'ndeki sağlık öğretmeni Jacqueline Hall,  cinsel kimlik ve cinsel yönelim konusundaki dersi yüzünden, ücretli izine ayrıldı. Olay tabiki muhafazakar NewYork'lu velilerin şikayetiyle vukuu buldu.
 
    Ders kapsamında öğrencilere iki paket sunuldu, bunlardan biri yedinci sınıf öğrencileri için, diğeri onuncu sınıf öğrencilerine yönelik. Daha küçük yaştaki öğrencilere yönelik paket, homofobi , intereks, cis-cins ve cinsiyete uymayan gibi terimlerin tanımlanması gibi bilgileri içerirken üst sınıflara 42 sayfalık daha kapsamlı bir paket sululdu.

       Konu kapsamında   'lezbiyen', 'transgender', 'cisgender' ve 'bottom' gibi terimlerin olması velileri tedirgin etmiş.
 Şikayetçi ebeveyn Sirell Fiel, Facebook'ta  yayınladığı videoda; yedinci sınıftaki oğlunun her iki ders paketini de eve getirdiğini ve öğretimin ailesinin "Hıristiyan değerleri" ni ihlal ettiğini söyledi.

"Okulda çeşitlilik hakkında konuşmak konusunda herhangi bir problemim yok. Eşcinseller dışarıda ve çocukların bunu bilmeleri lazım. Ancak sahip olduğum sorun o kadar derinleşti ki, 11-12 yaşları için bu çok fazla"


 Bu gelişmelerin ardından; okul bölge yönetimi, velilere ikinci bir sunumun yapılmayacağını ve öğretmenin "idari izinli" bulunduğunu bildiren bir mektup gönderdi.
 pinknews, lgbtnation

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.