Milat gazetesinin yaptığı haberden sonra, İslami analiz internet gazetesinde

twitter.com/mersinonurhaf
de hedef gösterildik. Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, İHH, Beyza Piliç, MÜSİAD, AGD, Memur Sen, Cihannuma Derneği etkinlik yapacağımız mekanları ve oteli hedef alan toplu mesajları üyelerine gönderdiğini tespit ettik.

3. Mersin Onur Haftası öncesinde islamcı-gerici gruplar yaptıkları çağrılar ile bizi “onursuz, ahlaksız” ilan ederek yapılacak yürüyüşleri tehdit etti. Bu grupların savurduğu tehditler LGBTİ+’ların onurlu bir yaşam mücadelesine yöneltilmiş açık bir nefret söylemidir ve asla kabul edilemez.

Onur Yürüyüşü, LGBTİ+’ların onurlu bir hayat taleplerinin simgesidir ve biz bundan asla vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha söylüyoruz. Kimsenin LGBTİ+ bireyleri ne tehdit etmeye, ne de onurlarına dil uzatmaya hakkı olamaz.
Onur Haftası’na ve LGBTİ+’lara yönelik tehdit ve saldırı çağrıları, insan haklarının temel ilkelerini çiğneyerek ifade ve örgütlenme özgürlüğümüzü ihlali ediyor. Gerçekleştirilen hakaretlerle açıkça nefret ve ayrımcılık suçu işlenmektedir. Bu tehditler karşısında yetkililere düşen biz LGBTİ+ bireyler için adaleti ve güvenliği sağlamaktır.

İnsan haklarına saygılı tutum alarak, barışçıl ve güven içinde bir Onur Haftası’nı gerçekleştirmemizi sağlaması gerekmektedir.

Hatırlatmak isteriz ki, bize yapılan tüm haksızlıklar, baskılar ve nefret söylemleri onurumuzu savunmaktan alıkoymayacaktır. Biz bugüne kadar olduğu gibi hep varolacak, varoluşumuzu hep haykıracak ve varoluşumuzdan hep onur duyacağız.

Yapılan tehditlere ve nefret söylemlerine karşı hakkımızı savunacağız ve gerekli hukuki süreci başlatacağız.
Yapacağımız suç duyurusunun ardından 5 Haziran Pazartesi günü Mersin Eğitim Sen şubesinde saat 12.00’da konuyla ilgili basın toplantısı gerçekleştireceğiz. Tüm insan hakları savunucularını dayanışmaya bekliyoruz.






Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.