Pembe Hayat LGBT Dayanışma Derneği’ni bugün (04.09.2013) saat 11:30 sularında arayan G. İsimli
görgü tanığı on beş kişilik bir grubun iki trans kadına şiddet uyguladığını ve trans kadınların bir eczaneye sığındığını ve tüm kıyafetlerinin parçalanmış olduğunu ihbar etti.
Derneğimiz tarafından ihbarın ulaştığı andan itibaren yürütülen çalışmada olayın ve linç girişiminin de ayrıntıları belirlendi. Yine derneğimiz tarafından ilgili kurumlara ihbar ile ilgili bilgi aktarılırken İstanbul LGBT ve Lambda İstanbul LGBTİ  başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşuna etkin destek için çağrı yapıldı.
Dehşet verici olayın ayrıntıları şöyle; İstanbul Şişli Etfal Hastanesi’ne rapor almak için giden Duygu ve Rüya isimleriyle tanınan iki trans kadın, on beş kişiden oluşan bir linç çetesinin önce sözlü saldırısına sonrasında da grubun satırlı saldırısına maruz kaldılar. Çevrede bulunan bir eczaneye sığınan trans kadınlar, yaralanmış ve kıyafetleri parçalanmış halde polis tarafından Şişli Polis Merkezi’ne götürüldü.
Görgü tanıkları polisin söz konusu linç grubundan iki kişiyi gözaltına aldığını anlattı. Ancak yine görgü tanıkları polisin linç çetesinin bir çok üyesine yakın davrandığını onlarla uzun süre sohbet ettiğini ve hatta şakalaştığını anlatıyor.
Sosyal medyada çeteyle ilgili bilgi  paylaşan B.A. , çetenin bulundukları yeri mesken tuttuğunu ve sürekli saldırılara maruz kaldıklarını anlattı. S. ise çetenin polisle anlaşmalı olduğunu kendisinin de bu çetenin saldırısına uğradığını çetenin sokakta trans birey istemediğini ve bu çete üyelerinden şikayetçi olduklarını adres değiştirmek zorunda kalabileceklerini belirtti.



Haber/İlgi Bağlantıları; Pembe Hayat

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.