Uzun süredir LGBT sitelerin sansürlendiği malumunuz. Aslında buna neden olan, TİB'in araştırmalarından çok "sorumlu muhafazakar vatandaş"lar ve diğer LGBT site sahipleri.


RTÜK benzeri bir anlayılşa interneti sansürleyerek, denetim yapan TİB, bu işlemler için, ihbarweb.org.tr adresinden "sorumlu muhafazakar vatandaş"lar aracılığıyla ihbar kabul ediyor.

Sistemin genel işleyişinde, ihbar edilen site için; otomatik bilgilendirme maili gönderiliyor. Bu mailde özetle;

"...Başkanlığımızın Bilgi İhbar Merkezine aşağıda yer verilen alan adı/ URL adresi ile ilgili ihbar/ihbarlar gönderilmiştir. Bildirilen ihbara konu olan içeriğin 5651 sayılı Kanundaki sorumluluklarınız kapsamında özdenetim usulü ile incelenerek sonuçlandırılması hususunda gereğini rica ederim..."

denilerek otosansür benimsetilmek istenmekte.

"Not: Başkanlığımızca bildirimlerin yapılabilmesi için iletişim bilgilerinizin ( e-posta, telefon, adres) gönderilmesini rica ederim."

denilerek ise; birnevi, kendi kendinizi kayıt altına aldırmış oluyorsunuz. (en saf tanımla)

Sorumlu vatandaşları yakınen tanıyoruz fakat (ihbarcı) LGBT site sahipleri? 

Yıllardır tabiri caizse ite-kaka yayın yapan, sitelerinde ne tasarım ne de bir yenilik uygulayan varsa yoksa, daha fazla kullanıcı, daha fazla ziyaretçi diye uğraşan insanlar.

İçlerinde amacı sadece reklam-üye geliri elde etmek olan webmasterlar bulunuyor ve bunların çoğunun LGBT'yle ilgisi yok. (Bkz: Oluşturulan İçerikler)

İhbar edilen içerik;

Grindr Giriş Yasaklandı başlıklı yazı ve yazı içeriği, 5561 sayılı kanunun 8. maddesine sayılanlardan herhangi birine göre suç unsuru taşımıyor.

Gönderilen maile göre cevap verildi fakat, LGBT sitelere yönelik uygulamalar, endişemizi arttırıyor.

H.MadiSözlük

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.