Dün yaptığı çağırıdan sonra Mersin LGBT 7 Renk aktivisleri, Gezi Parkı protestosu için, Mersin Barış Meydanı'ndaki eyleme katıldı.
Mersinli LGBT'lerden Gezi Direnişine tam destek
 
Gökkuşağı bayrağı ve Türk bayraklarıyla meydanda toplanan 7 Renk üyelerine vatandaşlardan yoğun ilgi ve sevgi gösterisi vardı. LGBT'lerin "Homofobik hükümet yıkılacak elbet", "Tayyip elini kimliğimden çek", "Eşcinselleri tanımayan iktidarı tanımıyoruz" sloganlarına diğer gruplar sık sık "Helal olsun size, helal olsun" şeklindeki destek sloganlarıyla karşılık verdiler.
7 Renk üyeleri daha sonra meydanda bulunanlarla birlikte "Faşizme karşı omuz omuza" "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları eşliğinde yapılan yürüyüşe ve oturma eylemine katıldı.
7 Renk Yönetimi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gezi Parkı direnişinin, özgürlükleri giderek daha da kısıtlayan AKP iktidarına bir tepki niteliği kazanmasından ötürü, Türkiye'nin dört bir tarafına yayılan eylemlere destek verdiklerini açıkladı. Bireysel özgürlükleri hedef alan homofobik AKP zihniyetinin kendisini en son, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde LGBT'lerin sorunlarının araştırılması için verilen önerge tartışılırken  gösterdiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Eşcinselleri dışlayan, ötekileştiren, nefretin hedefi haline getiren homofobi bir hastalıktır ve bugünkü iktidarın sahibi olan AKP, bu hastalığın pençesinde kıvranmaktadır. Dünyanın bütün tıp otoriteleri eşcinselliğin bir hastalık ve sapkınlık olmadığını yıllar önce ilan etmiş olmasına rağmen, iktidar partisi mensupları bizlerin hasta ve ahlaksız olduğumuz yönündeki yalan ve yanlış tezi savunarak, Anayasal eşitliğimizi sağlamamakta inat etmekte, LGBT'leri tanımamaktadır. Bunun da ötesinde ürettiği homofobi ile bizleri nefretin hedefi haline getirmektedir. Parkta öpüşen heteroseksüel çiftlere dahi ahlaksız yaftasını yapıştıran, her içki içeni alkolik ilan eden, kendisi gibi düşünmediği ve yaşamadığı için toplumun büyük bir kesimine 'çapulcu'  diyerek hakaret eden bir zihniyetten geleceğe dair hiç bir umudumuz yoktur. Dolayısıyla Mersin LGBT 7 Renk olarak yurt çapına yayılan eylemlere desteğimiz tamdır. Ve diyoruz ki, LGBT'leri tanımayan iktidarı tanımıyoruz"


.
Eyleme ait fotoğraf albümü şuradan görülebilir.


Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.