"Uluslararası Homofobi ve Transfobi ile Mücadele Günü dolayısıyla AB'nin eşitlik ve ayrımcılıkla mücadele yönündeki karalılığını bir kez daha teyit etmek istiyorum. Cinsel kimlik ve cinsel yönelim hâlihazırda birçok ülkede ciddi insan hakkı ihlalleri için bahane olarak kullanılmaya devam ediyor. Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender ve İnterseks (LGBTI) bireyler halen eziyete, ayrımcılığa, kötü muameleye ve sıklıkla da şiddete maruz kalıyor.

AB, cinsel kimliği veya yönelimi ne olursa olsun insan haklarına riayet edilmesini sağlamak üzere yılmadan çeşitli kampanyalar düzenlemektedir. İnsan hakları diyaloglarımızda LGBTI bireylerin haklarını sürekli olarak gündeme getiriyoruz; kamuoyuna yönelik açıklamalar yapıyor ve konuyu, adalet ve insan hakları kapsamında savunmak üzere arka planda delegasyonlarımızla birlikte çalışıyoruz. Birlik, Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı yoluyla dünyanın dört bir köşesindeki LGBTI hak savunucularını da destekliyor.

Cinsel yönelim ve cinsel kimlik temeline dayalı ayrımcılıkla mücadele ilkesine Birleşmiş Milletler tarafından verilen desteği ve özellikle de Haziran 2011'de alınan 17/19 sayılı tarihi BM İnsan Hakları Konseyi kararını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu alandaki çabaların güçlendirilerek devamını teşvik ediyoruz."



Haber/İlgi Bağlantıları; http://www.avrupa.info.tr/tr/resource/news-archiv/news-single-view/article/uluslararasi-homofobi-ve-transfobi-ile-muecadele-guenue-muenasebetiyle-yueksek-temsilci-cather.html

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.