Alışılagelen Ankara imajı kafalarda her zaman gri bir orta sınıf memur kentidir. Bu sergi sizlere Ankara’nın başka bir yüzünü göstermeyi hedefliyor. 

Etlik’ten Cebeci’ye, Ayrancı’dan Seyran’a, Esat’tan Kolej’e kentin sadece birkaç bölgesinde var olabilen transseksüel kadınların portrelerini, öykülerini, çalışmalarını, hayata dair görüşlerini, sisteme olan isyanlarını, günlük adetlerini, yaşam ve çalışma alanlarını ajite etmeden, dramaya bulaşmadan, kimseyi nesneleştirmeden, “hane” içerisinden sunmayı amaçladık. 

Resim, fotoğraf, video ve yerleştirmelerle donanacak bu sergide seks işçiliğinden başka çare bırakılmayan, başka çaresi varmış gibi suçlanan, mesleklerinden dolayı barınma hakları ellerinden alınan, görünümleri ve cinsel kimliklerinden dolayı eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi birçok temel hizmetlerden mahrum kalan, buna rağmen çoğu insanın algısında yer bulamayan fakat; hepimiz gibi yaşamaya çabalayan bu kadınların sizlere anlatacakları var. Umarız siz de sizler uyurken bu kentin caddelerini mesken tutan, bu kentin “öteki” sakinlerinin emekleriyle yaratılmış bu amatör sergiden keyif alırsınız.

08-11 Mayıs 2013

ODTÜ Kültür ve Kongre Salonu

Daha Büyük Görüntüle Haber/İlgi Bağlantıları; https://www.facebook.com/etkinlik/odtu...

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.