Aşağılasalar da hakkımı arayacağım
  10 Ağustos 2012 -  
Özetle “Benim cinsel kimliğim farklı ve bundan utanmıyorum. Kendime saygı duyuyorum” mesajını vermek için düzenlenen Onur Yürüyüşleri, Türkiye’de ilk olarak 1993’te, linç edilmeyi göze alan 30 LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüel) tarafından düzenlendi. 1 Temmuz 2012’de düzenlenen 20’inci yürüyüşte ise LGBT’lerin yaşam, eğitim, eşitlik, siyasal katılım gibi haklarını ve AKP’ye yönelen öfkelerini sokağa taşıyan 10 binin üzerinde eylemci İstiklal Caddesi’nin doldurdu. Eyleme diğer muhalefet bileşenleri ile birlikte LGBT Aileleri İstanbul Grubu (LİSTAG) da katıldı. İstanbul LGBT’den Şevval Kılıç, SPOD’dan Cihan Hüroğlu ve LİSTAG’dan Zeki Çakıroğlu ile LGBT’lerin sorunlarını ve mücadelelerini konuştuk.

"Türkiye’de tahmini olarak 10-15 bin civarında trans birey yaşıyor. Bunların %99,9’u zorunlu seks işçisi. Her yıl yüzlerce nefret cinayeti işleniyor...""

"Bu dönem 80’ler, 90’lardan da beter. Bu ülke agresif bir ülke. Kadınları, transları, eşcinselleri, dişimizin geçtiği herkesi paralamaya bayılıyoruz..."...Devamı.Sendika.Org'ta>>


Haber Bağlantıları;

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.