Eşcinsel olduğu için 2008 yılında öldürülen Ahmet Yıldız'ın ölümü ile ilgili davada önemli bir adım atıldı. Mahkeme katil zanlısı olan baba Yahya Yıldız'ın Irak'ın Erbil kentinde olduğunu belirterek sanık hakkında 'kırmızı bültenle arama' kararı çıkarttı.
İstanbul Haber Servisi - Markete gittiği sırada aracında vurularak öldürülen ve ailesinden ölüm tehditleri aldığı için onlarca kez savcılığa başvuran üniversite öğrencisi Ahmet Yıldız’ın ölümü ile ilgili davaya Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada maktülün yakınlarından kimse bulunmazken çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve Uluslararası Af Örgütü’nde bir gözlemci hazır bulundu. Mahkeme heyeti dava dosyasına sanık baba Yıldız’ın nerde olduğuna ilişkin teknik takip sonucu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden istenen yazının geldiğini belirtti. Yazıda şüpheli Yahya Yıldız’ın Irak’ın Erbil kentinde olduğu ortaya çıktı. Mahkeme de baba Yıldız hakkında “kırmızı bültenle” arama kararı çıkartarak eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

“Baba daha önce yakalanabilirdi”
Olayda yaralanan Ümmühan Darama’nın avukatı Fırat Söyle, mahkeme başkanın iki celse önce değiştiğini ve eski başkanın söz konusu davaya bakış açısı nedeniyle hiçbir gelişmenin yaşanmadığını vurguladı. Avukat Söyle, “Cinayetin ardından 3 yıl geçti. Dava ise 2 yıldır devam ediyor. Şüphelinim yurtdışına kaçtığını tahmin ediyorduk. Eski mahkeme başkanı ise yalnızda Türkiye içinde verilen arama kararında direndi. Ülke içinde olmayan birini nasıl yakalayabilirsiniz? Eğer bir önceki başkanın bu davaya karşı olumsuz bakış açısı olmasaydı ve kırmızı bültenle arama kararını çıkarsaydı baba şimdiye kadar çoktan yakalanmış olabilirdi.>>

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.