CNN, binlerce Türkün ülkedeki homoseksüellerin haklarını geliştirmek için yürüdüğünü belirterek, bu türde bir yürüyüşün yapıldığı tek Müslüman ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.
CNN International, aktivistlerin bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Türk Gay Onur Yürüyüşünün çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede yapılan bu türde tek yürüyüş olduğunu söylediğine dikkat çekerek; lezbiyen, gay, biseksüel ve transeksüel haklarını savunan birkaç bin destekçinin İstanbul’un en işlek caddesinde pankartlar ve renkli bayraklar taşıdığını bildirdi.
-"BİZ HER YERDEYİZ, BUNA ALIŞIN"-
Haberde, katılımcıların taciz ve ıslıklara karşı slogan attıkları belirtilerek, Türkçe ve İngilizce “Biz her yerdeyiz, buna alışın" gibi pankartların taşındığı ifade edildi.
Bir başka pankarta ise, 2008’de İstanbul’da öldürülen Ahmet Yıldız ile ilgili olduğunu belirterek, Yıldız’ın babasının “namus cinayeti” adı altında oğlunu öldürmekle suçlandığına ve Yıldız’ın eşi İbo’nun Yıldız ailesinden tehdit aldıktan sonra savcılıktan koruma istediğini söylediğine dikkat çekildi.

CNN İnt.Orj


İstiklal Caddesi 10 bin renk!

 

ntvmsnbc
Güncelleme: 16:15 TSİ 27 Haziran. 2011 Pazartesi
İSTANBUL - 9. LGBTT Onur Yürüyüşü'nde binlerce kişi İstiklal Caddesi’nde eşitlik ve özgürlük için yürüdü. Şehir ve yurt dışından çok sayıda örgütün de katıldığı yürüyüşte bir destek de milletvekillerinden geldi.

Seçimlerde BDP’nin desteğiyle milletvekili seçilen İstanbul vekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder ile Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün yanı sıra CHP’li milletvekili Melda Onur, EDP Genel Başkanı Ferdan Ergut ve eski İstanbul milletvekili EDP’li Ufuk Uras da yürüyüşteydi.
Feministler, sosyalistler, anarşistler, siyasi parti temsilcileri de yürüyüşte LGBT’lerle birlikte yürüdü. Demirören AVM ve ayrımcılığıyla gündeme gelen Mango mağazası ve English Time bir kere daha protesto edildi.
Dev gökkuşağı bayrağı taşıyan katılımcılar yürüyüş boyunca “Velev ki İbneyiz, Alışın Her Yerdeyiz”, “Velev ki Dönmeyiz, Alışın Her yerdeyiz”, “Anayasada Cinsel Yönelim”, “Genel Ahlaksız” ve “Yıkılmadık Hiçbir Tabu Kalmayacak” dövizlerinin yanı sıra Kürtçe ve Ermenice dövizler taşıdı. “Eşcinseliz, buradayız, alışın”, “İstifa et Arınç”, “Baskı şiddet ahlaksa biz ahlaksızız”, “Ayşe Fatma’yı Ahmet Mehmet’i, birbirlerini sevebilmeli”, “Meclis, TCK, Ayırmcılık yapma!” gibi sloganlar attılar.

 

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.