İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Cins Arı, İstanbul Üniversitesi’nde Radar, Bilkent Üniversitesi’nde Renkli Düşün, Bilgi Üniversitesi’nde Gökkuşağı, Sabancı’da Cins Kulüp, ODTÜ’de LGBTT Dayanışması, Boğaziçi’de LuBUnya Boğaziçi. Hepsi de ‘homofobiye karşı kampüs buluşmaları’ düzenleyerek üniversitelerinde farkındalık yaratmaya çalışıyor. Hedef, 22 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek “Homofobi ve Transfobi’ye Karşı Yürüyüş” ile gökkuşağı renklerini sokaklara taşımak...

Hayriye MENGÜÇ / Hürriyet KAMPÜS

TÜRK toplumundaki eşcinsellere ve eşcinselliğe karşı duyulan nefret, korku, hoşnutsuzluk ve ayrımcılığa dikkat çekip, kamuoyu oluşturmayı hedefleyen homofobi karşıtı buluşmalar, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki üniversitelerinden de destek buluyor.

Buluşmaları, üniversitelerin öğrenci toplulukları ve akademisyenler sahipleniyor. Kars Kafkas ve Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi bazı üniversitelerin rektörlükleri etkinlikler için kampüs içinde salon göstermemesine rağmen, kampüs dışında kent merkezlerindeki mekanlarda toplantılar yapılıyor.

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşmaları’nın ilk kez 2006 yılında KaosGL tarafından örgütlenerek 4 günlük bir salon etkinliği olarak başladığını söyleyen KaosGL sözcüsü Ali Erol, 2007 yılında ise Ankara’daki merkez etkinliklere başkentin üç büyük üniversitesinde yapılan “Homofobiye Karşı Kampüs Buluşmaları”nın eklendiğini anlatıyor. “ODTÜ, Ankara Üniversitesi ve Hacettepe’deki buluşmalardan sonra Anadolu’nun beş şehrinde bu buluşmaları yapmaya başladık” diyor.



14 Mart’ta başladı

Bu yıl üniversitelerdeki homofobik buluşmalar, 14 Mart’ta İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde başladı. Akdeniz Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, İzmir Ege ve Ekonomi Üniversiteleri, İstanbul’da İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Ankara’da Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ ve Ankara Üniversitesi ile Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde; mart ayından bu yana homofobi karşıtları bir araya geliyor. Devamı - Kaynak

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.