Yaklaşık iki hafta önce, Endonezya İletişim ve Bilişim Bakanı Rudiantara , Google Play Store'dan  sosyal paylaşım uygulamaları da dahil olmak üzere yaklaşık 73 LGBTİ+ uygulaması indirilmesinin engellemelerini istedi .

        Google, Endonezya'daki Google Play Store'dan bir tane eşcinsel sosyal iletişim uygulamasını (Blued'i) kaldırarak bu talebi kısmen karşıladı ancak diğer diğer LGBTİ+ uygulamalarını da kapsama dahil edecek mi? Google'a  uygulamayı kaldırmasına rağmen Apple hiçbir işlem yapmadı ve hala indirilebiliyor.


       Lgbti+ bireyler bu uygulamalara (zor da olsa) birşekilde ulaşabileceklerdir, fakat asıl büyük sorun Google, ve Apple gibi uygulamaları sunan büyük şirketlerin, Endonezya gibi ülkelerin,  antidemokratik yasalarına uyma çabaları olmalı.
Google Play / Gay Apps 

Endonezya'da Eşcinsel İlişki Yasak Değil


Endonezya'nın Açe bölgesi dışında diğer bölgelerinde eşcinsel ilişki yasak değil ve herhangi bir cezaya hiçbir koşulda çarptırılması mümkün değil. Ancak Açe bölgesinin aşırı muhafazakar olması ve eşcinselliğin yasak olmasından ötürü eşcinsel bireylerin normalde bu bölgeyi tercih etmediği, sadece zorunluluk dolayısı ile bu bölgede oturan bazı eşcinsel bireylerin gizli bir şekilde korundukları ifade ediliyor.

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.