twitter/@farenet
Avrupa'da Irkçılığa Karşı Futbol (Football Against Racism in Europe / Fare) örgütü, Rusya'da gelecek yaz gerçekleşecek olan Dünya Kupası karşılaşmaları sırasında, LGBT taraftarlarının toplum içinde "el ele tutuşmak" gibi hareketlerin sakıncalı olabileceği uyarısı yaptı.

Yayınlanacak olan kılavuzda aynı zamanda Rusya'da LGBT bireylerinin durumu hakkında da bilgiler verilecek. Ülkedeki LGBT toplumuyla ilgili olan sorunlar halkı rahatsız eden bir durum değil çünkü Rusya'daki LGBT bireylerinin kapalı ve gizli bir hayatı var. LGBT bireylerinin Dünya Kupası sırasında dikkatli olması uyarısını verme sebebimiz FIFA yönetmeliğinde homofobik davranışlar için bir ceza bulunmamasından kaynaklanıyor. Fakat biz Fare olarak defalarca bu kuralın değişmesini gerektiğini söyledik. FIFA'nın bu tarz durumlarda harekete geçilebileceği mesajını vermesi önemli bir bakış açısı yaratabilir."

Homoseksüel olmanın yasak olmadığı, ancak, yasal olarak okullarda homoseksüelliğin öğretilmesinin yasak olduğu Rusya'da hükümet konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

 theguardian, cnn

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.