58 yaşındaki Kevin Wilshaw, İngiltere’de sağcı Ulusal Cephe’nin kurucularından olan bir neo-Naziydi. 1980’lerde üniversitelerde yaptığı aşırı sağcı konuşmalar ile siyaset ile uğraşmaya başlayan Kevin Wilshaw, “şiddeti bıraktığını” söyleyerek istifa etti.

Channel 4 News'e verdiği röpörtajda, insanların kafasında sandalyeler kırdığını, camilere saldırdığını, birçok kez nefret suçu dolayısıyla gözaltına alındığını da itiraf eden Wilshaw, “Okulda pek arkadaşım yoktu, yoldaşlarım olsun istediğim için bu eylemleri yaptım” dedi ve özür diledi.
Kevin Wilshaw/Channel4-youtube


Brexit referandumundan sonraki 12 ayda nefret suçlarının arttığının açıklanmasının ardından istifaya karar verdiğini belirten Wilshaw, sonradan katıldığı partide de ‘gey olduğu şüphesi’ ile kendi ‘yoldaşları’ tarafından tacize uğradığını anlattı:

Bunu söylemek çok bencilce ama doğru: İnsanların taciz edildiğini, laf atıldığını, sokaklarda tükürüldüğünü gördüm. Sizin başınıza gelene kadar yaptığınızın yanlış olduğunu anlamıyorsunuz.




Wilshaw homofobik bir partinin içerisinde gey olduğunu ve birçok kişiyi bu sebeple şiddete maruz bıraktıklarını itiraf etmesinin yanında, antisemitist politikalar üreten bir yerdeyken annesinin de Yahudi olduğunu, vaftiz adının Benjamin olduğunu söyledi.

Wilshaw “Kendisini inanılmaz derecede suçlu hissettiğini, ve çok pişman olduğunu ve bu saçmalığın propagandasını yapanlara zarar vermek istediğini söyledi.

[youtube src="DC--AtuKtFs"/]
theguardian - channel4 - gazetekarinca

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.