Yeşil Sol Gençler, Rusya Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirdikleri eylemle, son dönemde Rusya’da yürütülen LGBT karşıtı politikaları protesto etti. Başkonsolosluk kapısına pankart ve dövizleri asan Yeşil Sol Gençler’in açıklaması:

---

Rusya'da eşitlik ve özgürlük için mücadele eden LGBT'lerin yanındayız! 

Rusya’da son dönemde LGBT’lere yönelik artan saldırılar hepimizi endişelendiriyor. Putin, geçtiğimiz Haziran ayında eşcinsellik propagandasının suç sayılmasını öngören yasayı onayladı. Yürürlüğe giren söz konusu yasada yer alan ‘geleneksel olmayan ilişki’ gibi ifadelerle eşcinselliğin normal bir şey olduğunu söylemek artık suç sayılıyor. Duma’da sunulan yeni bir teklif ile eşcinsellerin “heteroseksüel hale gelmeleri için” gönüllü psikolojik danışmanlık hizmeti verilmesi önerisi dahi tartışılıyor.



Yeşiller ve Sol Gelecek 
“Eşcinsel propaganda”yı yasaklayan Rus hükümeti temel insan haklarını görmezden gelmekten acilen vazgeçmelidir. “Geleneksel olmayan”, “normal olmayan” gibi ifadelerle LGBT’leri yok saymaya çalışan, LGBT’lere yönelik baskı ve şiddet uygulamalarına meşruiyet kazandırmaya çalışan muhafazakar zihniyet elbette yenilecek. Rusya’da eşitlik ve özgürlükleri için mücadele eden LGBT’lerin yanındayız.


K:Yeşiller ve Sol Gelecek

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.