Her şey 2006'da Sema Yakar'ın eşcinsel çocuğunu, onunla ilişkisini, karşılaştıkları zorlukları anlattığı, gazetede yayınlanan mektubuyla başladı. Beklemediği bir hızda, kendisi gibi zorluklar yaşayan diğer ailelerle tanıştı. Benzer durumdaki aileler bir araya gelince 'Listag' grubu ortaya çıktı. Listag üyeleri bugünlerde deneyimlerini anlattıkları, 'Benim Çocuğum' adlı belgesel için çalışıyor.
Eyüp Tatlıpınar
eyup.tatlipinar@aksam.com.tr

Emekli ekonomist Ömer Ceylan ve eşi ressam Şule Ceylan'ın 40 yaşlarında bir erkek çocukları var. Çocukları 25 yaşındayken eşcinsel olduğunu öğrenince zor günler başlamış. Benzer zorluğu yaşayan diğer isim Sema Yakar. Şimdi 27 yaşında olan oğlunun eşcinselliğini, o 16 yaşındayken öğrendiğinde eli ayağı birbirine dolanmış, ne yapacağını bilememiş. İki aile de kabullenememeyle, etraftan gizlemeyle, suçlu aramayla, tedavi imkanlarını soruşturmayla meşgul oldukları uzunca bir dönemden geçmiş. Durumu anlamaya çalıştıklarında 'normallik' sınırlarının genişlediğini, çocuklarını oldukları gibi kabul etmeye başlayıp rahatladıklarını söylüyorlar.
BİR 'YALNIZ DEĞİLSİN' BELGESELİ ÇEKİYORLAR
2008'den itibaren yalnız olmadıklarını görmek, durumlarını birileriyle konuşup paylaşarak sıkıntılarını azaltmak için etraflarına bakınmaya başlamışlar. Benzer durumu yaşayan ailelerle tanışıp Listag'ı (LGBTT Aileleri Grubu) kurmaları böylece gerçekleşmiş. Lezbiyen, gey, transseksüel çocuğa sahip ailelerin yer aldığı bir grup... Şu sıralarda yönetmenliğini Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyeliğini yürüten belgesel filmci Can Candan'ın üstlendiği, kendi hikayelerini anlattıkları 'Benim Çocuğum' belgeselinin çekimiyle uğraşıyorlar. Niyetleri, deneyimlerinin daha fazla insana ulaşması, kendileri gibi sorunlar yaşayan başka ailelerin de yalnız olmadığını fark etmesi... Belgeseli tamamlamak için maddi desteğe ihtiyaç duyduklarını söylüyorlar.
Bu konuda daha fazla bilgi www.listagfilm.com adresinde bulunabilir.
Haber Bağlantıları; Tamamı Devamı http://www.aksam.com.tr/zeki-mureni,-bulent-ersoyu-kabulleniyordum-ama-kendi-cocuguma-gelince...--102465h.html

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.