Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Sümer Park’taki salonunda gerçekleşen eğitime Eğitim-Sen üyesi 40 öğretmen katıldı.
 
Okullarda danışan veya zorla servise getirilen öğrencilerin durumlarının nasıl hak temelli ele alınması gerektiğinin anlatıldığı eğitimde muhafazakârlığın homofobik ayrımcılığı gölgelediğine dikkat çekildi.
 
Aile ve okul yönetimi kıskacında kalabilecek LGBT öğrencilerin korunması yönünde danışmanlık verilmesinin belirtildiği eğitimde, kişinin kendi kararını kendinin verebilmesi için danışan çocuğa saygı duyulması, onurlu bir şekilde hizmet alma olanağı sunulması gerektiği anlatıldı. 
 
Okullarda homofobik ayrımcılığa karşı yaklaşımlar geliştirilmeli!
 
Çoğunluğu Psikolojik Danışman ve Rehber olan öğretmenlere yönelik bir günlük eğitimde, sınıflarda ve okullarda homofobik ayrımcılığa karşı nasıl yaklaşım geliştirebilecekleri anlatıldı.
 
Homofobik ve transfobik ayrımcılığa karşı eğitimler düzenleyen Kaos GL, Diyarbakır’da 29 Ekim Cumartesi günü yapılan eğitimi PDR-ÇA-DER ve Diyarbakır Eğitim-Sen’in ev sahipliğinde gerçekleştirdi.
 
Eğitimin açılışında“Homofobinin Muhafazakârlık ve Milliyetçilikle İlişkisi”ni ele alan Ege Üniversitesi’nden Sosyal Psikolog, Prof. Dr. Melek Göregenli, muhafazakârlığın homofobik ayrımcılığı nasıl gölgelediğini anlattı. ...>>KAosGL

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.