Kaos GL'nin Homofobi Karşıtı Buluşmalardaki bildiri ve tartışmalardan oluşan Anti-Homofobi Kitabı'nın üçüncüsü çıktı. "Heteroseksizme Karşı Gökkuşağı" Kaos Kültür Merkezi'nden temin edilebilir.
Türkiye'deki Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender (LGBT) topluluğunun örgütlenme ve ifade hürriyetinin gelişmesi ve ayrımcılığa uğramamaları yönünde önemli bir adım olan Homofobi Karşıtı Buluşmaların bildiri ve tartışmalarından oluşan Anti-Homofobi Kitabı'nın üçüncüsü çıktı.
"Heteroseksizme Karşı Gökkuşağı" başlığıyla çıkan üçüncü Anti-Homofobi kitabının yazıları, Mart-Mayıs 2011 tarihlerinde 17 şehir ve 19 üniversite kampüsünde gerçekleştirilen buluşmalardan seçilen bildiri ve tartışmalar ile kitap için gönderilen makalelerden oluşuyor.
Parayla satılmayan ve insan haklarının yaygınlaştırılması için serbest kullanıma açık olan kitapta Cinsel Haklar, Anayasal Eşitlik, Sosyal Politika, Aile, Sosyal Hizmet, Ayrımcılığın Şiddeti Olarak Nefret Suçları, Hastalık'tan İdeoloji'ye Homofobi ve Transfobi, Muhafazakârlık ve Heteroseksizm, Sinema, Mekan, Medya, Queer Akademi, Sahaya Bakarken: Cinsel Kimlikler, Anti-Militarizm ve Heteroseksizme Karşı Gökkuşağı bölümlerine yer veriliyor.
Anti-Homofobi 3, Kaos Kültür Merkezi'nden temin edinilebilir. Ayrıca birinci ve ikinci kitaplar internetten indirilebilir.(ÇT)

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.