Germany.Travel sitesi Almanya'ya gidecek LGBT turistler için "ön bilgi" mahiyetinde bilgilendirme yazısı hazırlamış. (Ne kadar doğrudur, objektiftir bilinmez.)


Açık görüşlü ve toleranslı – Almanya eşcinsel ve lezbiyenler için gezi hedefi Almanya

Eşcinsellik bir problem değil ve Almanya'nın birçok şehrinde yaşanan kültürün bir parçası. Özellikle Berlin, Köln, Frankfurt, Hamburg ve Münih Metropollerinde birçok halka açık, canlı eşcinsel ve lezbiyen mekanları mevcuttur.
Almanya'nın eşcinselliğe dair kanunları Avrupa'nın en ilerici olanlarından biridir: Burada eşcinsel yaşam partnerliği ve evlat edinme hakları mevcuttur – ve eşcinsellere ya da lezbiyenlere karşı ayrımcılık yapılması kanunlarca yasaklanmıştır. Buna bağlı olarak Almanya'da kültürel yaşamı sürekli olarak daha fazla etkileyen, açık ve son derece yaşam dolu eşcinseller ve lezbiyenler bulunmaktadır. Neredeyse tüm büyük şehirlerde Christopher Street Day coşkulu bir şekilde kutlanmaktadır, sinema severler Münih'te, Frankfurt'ta, Berlin 'de ve Köln'de eşcinsel konulu filmleri halka yakınlaştıran, Queer Film Weekend „Verzaubert“'i beklemektedir. Tabi ki bunlar pembe etkinlik takvimindeki tek önemli olaylar değil.
Sadece Berlin'de yaklaşık 300.000 eşcinsel yaşamaktadır. Bununla birlikte Almanya'nın Başkenti Avrupa'daki üçüncü büyük eşcinsel metropolü sayılmaktadır. Ortam son derece canlıdır: 150 eşcinsel barı, eşcinsel dans kursları ve spor kulüpleri, özel moda dükkanları ve hatta personelinin çoğunluğunun eşcinsellerden oluştuğu bir kızarmış patates dükkanı.
Köln'de yapılan bir ankete göre her on kişiden biri (ara sıra) karşı cinse ilgi duyuyor. Öpüşen erkekler ve el ele tutuşan kadınlar burada Köln Katedrali şehir manzarasının bir parçası. Etkinlik takvimindeki önemli bir madde de – Christopher Street Day'in yanı sıra – WomenPride festivalidir. Her iki etkinlik de her yıl yapılan Cologne Pride'ın bir parçasıdır.
Bankalar şehri Frankfurt'taki eşcinsel ve lezbiyen çevresi daha az ama çok kültürlüdür. "Pembe" barların bir çoğu Konstablerwache'nin kuzeyindeki Bermuda Üçgeni'nde yer alır. İlgilenenler güncel etkinlikler ve mekanlar için Frankfurt Gay Web'e bakabilirler.
"Dünyaya açılan kapı" Liman şehri Hamburg'da hayat felsefesi "yaşa ve yaşat"tır. Eşcinseller özellikle St. Georg'a geliyorlar. Uzun yıllar boyunca suçun merkezi olarak biliniyordu, ama 1990'lardan beri küçük Cafe'lere ve barlara ev sahipliği yapmaya başladı.
Eşcinsel ve lezbiyen çevresi özellikle Münih'te son derece aktiftir. Program takvimi Oberanger tiyatrosundaki Rosenmontag balosuyla başlar ve Oktoberfest'deki Gay Sunday'e kadar devam eder. Noel için tüm eşcinseller, lezbiyenler, transseksüeller, yalnızlar, çiftler ve aileler Glockenbachviertel'daki Pink Christmas'da buluşuyor

http://www.germany.travel/tr/icin-almanya/lgbt/escinseller-lezbiyenler.html


Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.