Suriye'deki olayları blogundan yazarak tüm dünyaya duyuran ve önemli bir izleyici kitlesine ulaşan 'Şam'da Eşcinsel Bir Kız' ("A Gay Girl in Damascus") blogunun sahibi, Türkiye'de ikamet eden bir erkek çıktı.

Emine Araf adıyla yazan ve kendisini lezbiyen bir aktivist olarak tanıtan kişinin Tom MacMaster adlı bir erkek olduğu ve Türkiye'de bulunduğu ortaya çıktı.
Geçtiğimiz günlerde Emine'nin silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı blogdan haber verilmiş ve dünya basınında yer almıştı. Ancak bu haberden birkaç gün sonra İstanbul'da yaşadığını söyleyen Tom MacMaster, blogda yazarak her şeyi itiraf etti. MacMaster,  bugün blogdaki bütün yazıların kendisine ait olduğunu söyleyerek, okuyuculardan özür diledi. Ancak blogda yazdıklarının Suriye'deki durumu yansıttığını savundu.
MacMaster, "Kimseye zarar vediğimi düşünmüyorum, çok güçlü bir şekilde hissettiğim sorunlarla ilgili önemli bir ses yarattığımı hissediyorum" diye yazdı.
Sadece kurgusal bir blog aracılığıyla Batılı izleyicilere Suriye'deki olayları iletmek istediğini savunan MacMaster, "Sadece insanların Ortadoğu halkına ve bu yıl gerçekleşen devrimlerdeki mücadelelerine daha fazla dikkat etmelerini umut etmiştim" dedi. Milliyet

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.