Penguenlerin hemcinsleriyle flört etmesinin eşcinsel olmalarından kaynaklanmadığı, bir eş bulana kadar yalnızlıklarını bertaraf etmek amacıyla bunu yaptıkları ortaya çıktı.

Erkek kral penguenlerde eşcinsel davranışlar gözlemlenmişti.
Ancak yeni bir araştırma, vahşi doğada da erkek çiftlerin bulunduğuna dair kanıt ortaya koydu. Araştırmaya göre, Antarktika'da penguen kolonisinin dörtte birinden fazlası aynı cinsiyetten partnerler oluşturuyor ve bu özellikle erkek penguenlerde görülüyor.
Geçmişte, penguenlerin birbirlerine benzedikleri için cinsiyet ayrımı yapmadıkları söyleniyordu. ABD ve Almanya'daki hayvanat bahçelerinde erkek penguen çiftlerin, yavrular 'evlat edindiği' gözlemlenmişti.
Ancak Fransa'daki İşlevsel ve Evrimsel Ekoloji Merkezi tarafından yapılan yeni araştırma, erkek penguenlerin diğer erkek penguenlerle sadece yalnız oldukları için çift olduğunu belirledi.
Kolonide yeteri kadar dişi yok ve erkeklerin testoreston hormonları yüksek düzeylerde.
Çiftleşme döneminde kral penguenler, gözlerini kapatıp, başlarını gökyüzüne doğru gererek ve bunları yarım daire şeklinde hareket ettirerek potansiyel eşlerle flört ediyor. Araştırma erkek penguenlerin sadece dişi bir eş bulamadıklarında yalnız kalmamak için erkek penguenlerle flört etitğini belirtiyor.
(YAŞAM / GAZETEPORT)

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.