ATV, “Av Mevsimi”nde geçen “Ben gay’im” cümlesini bip'leyerek sansürledi. Kanalın yayın öncesi ekibi sorumlusu bianet’e, “Gay kelimesi, bir kitleyi temsil ediyor ve küfür sayılıyor” derken, Dalkıran "ATV, LGBT derneklerinin
tepkisine hazır olsun" diyor.
İstanbul - BİA Haber Merkezi
30 Eylül 2011, Cuma



ATV, 29 Eylül Perşembe akşamı yayınladığı, Yavuz Turgul'un yönetmenliğini yaptığı ve Şener Şen ile Cem Yılmaz'ın başrollerini üstlendiği "Av Mevsimi"ni sansürledi.
Filmdeki karakterin, "Ben gay'im" cümlesindeki "gay" sözcüğüne "bip" koyarak sansürleyen ATV, sosyal medyada tepki aldı.

"Gay, küfür sayılıyor"

bianet, sansürün sebebini ATV televizyonu yayın öncesi ekibine sordu.
Yayın öncesi sorumlusu, "Gay kelimesi, bir kitleyi temsil ediyor ve küfür sayılıyor. O yüzden sansürlenmiştir" dedi.
Hrant Dink Vakfı Nefret Söylemi Çalışmaları ekibinden Özlem Dalkıran, Lezbiyen Gay Biseksüel Transseksüel (LGBT) derneklerinin ATV'ye tepki gösterebileceğini söyleyerek,
"Gay bir küfür değil, cinsel yönelimi anlatan bir sözcüktür. Bir yandan, bir cinsel yönelim 'bip' mağduru oluyor, diğer yandan okullarda medya okuryazarlığı dersleri koyuluyor. Öncelikle ders alması gerekenler medya çalışanları. Oto sansür, çok ciddi boyutlara ulaşıyor. Dünya eşcinsel evlilikleri kabul etmekle meşgul, Türkiye ise "bip"lemekle. Hiçbir şey "bip"leyince yok olmaz. ATV, LGBT (Lezbiyen Gay Biseksüel Transseksüel) derneklerinin tepkisine hazır olsun" dedi.
Bianet-Kaynak-Tamamı >>


Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.